Χαρά Αυγερινού

Χαρά Αυγερινού
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ
"Αν κατάφερα να ανοίξω μια χαραμάδα στο σκοτάδι, να παραμερίσω έστω ελάχιστα το μαύρο πέπλο της άγνοιάς σας για το πώς νιώθουμε, κερδισμένη είμαι! Αν κατάφερα να χαμηλώσουν κάπως τα υψηλά τείχη της αδιαφορίας, της καχυποψίας και της δυσπιστίας που ορθώνονται απέναντί μας, πάλι κερδισμένη είμαι! Αν άγγιξα την ψυχή σας, με το λόγο που με δυσκολία και πόνο κατάφερα να αρθρώσω, διπλά κερδισμένη είμαι! «Μα, αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν καταφέρω, πάλι κερδισμένη είμαι. Γιατί μπορώ κάθε ξημέρωμα να κοιτάζω κατάματα τον ήλιο. Γιατί μπορώ να δαμάζω τους φόβους μου κάνοντας όνειρα, γιατί υπάρχω ακόμη και ζω!» Χαρά Αυγερινού

ΚΡΙΤΙΚΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ

«Το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία ενός μυθιστορηματικού έργου που συναρπάζει, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο όλα τα επινοημένα θα σας φανούν ψεύτικα».
Βασίλης Βασιλικός, Συγγραφέας

«Μια αληθινή ιστορία που αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής». 
 Γιάννης Πανούσης,  Καθηγητής Εγκληματολογίας

Η Χαρά Αυγερινού υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρά τη διαπόμπευση της από τα Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική απόφαση, βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει τα ναρκωτικά και την κοινωνική απαξίωση. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ, όπου και εργάζεται ως θεραπεύτρια –μοναδική περίπτωση ως πρώην μέλος του–, προσφέροντας στήριξη σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα.  
Γιώτα Μυρτσιώτη, Δημοσιογράφος

Ο Βασίλης Βασιλικός έγραψε για το βιβλίο
 "Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου" στη Ναυτεμπορική.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣ

Ο μεγάλος δικτάτορας του κόσμουΟ μεγάλος δικτάτορας του κόσμου

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fanemos5.blogspot.com%2F2010%2F12%2Fblog-post_24.html&h=ec8c4
Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010


Ο μεγάλος δικτάτορας του κόσμου

touch-the-invisible-sky

Απόσπασμα από το βιβλίο της  Χαράς Αυγερινού  « Πνοή ζωής με άρωμα  θανάτου», το οποίο  θα επανεκδοθεί με άλλο εξώφυλλο κι άλλη εκδοτική και σύντομα  θα διατίθεται από  τα βιβλιοπωλεία. 
ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ  
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ   ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

Αρνήθηκα  πεισματικά να γίνω άλλο ένα γρανάζι  στη μηχανή του  συστήματος. Ενός συστήματος που ευνουχίζει την  ελευθερία με τους κανόνες του, που  σκοτώνει τον αυθορμητισμό και μου απαγορεύει να ονειρεύομαι. Δε θα μπορούσα ποτέ να συμβιβαστώ με μια κοινωνία που  αρκείται να ξυπνάει, να δουλεύει, να κοιμάται, να γερνάει και  να πεθαίνει. Έτσι, δε θα μπορούσα ποτέ να γίνω το στρατιωτάκι που ακολουθεί πιστά τους κανόνες. Μοιραία θα γινόμουν παραβάτης.
    Αρνήθηκα  να υποταχθώ. Ύψωσα  τα δικά μου τείχη  άρνησης μιας πραγματικότητας, που δεν μου  ταίριαζε (σε ποιον  ταιριάζει άλλωστε;) και δημιούργησα  το δικό μου μικρόκοσμο για να κατοικήσω  μέσα του. Θέσπισα  τους δικούς μου κανόνες  και αυτοεξορίστηκα.  
Η ενέργειά μου αυτή, έμοιαζε  με πραξικόπημα. Δεν  ήταν τίποτα περισσότερο  όμως από αντίσταση!
Ο μεγάλος δικτάτορας του κόσμου, η κάθε μορφή εξουσίας, δυσανασχετεί! Δε θέλει να ονειρεύονται! Εκείνο όμως που μισεί  θανάσιμα είναι η  δραπέτευση της φαντασίας  σου! Τότε χάνει τον  έλεγχο, φοβάται αυτό που δε μπορεί να ελέγξει. Θέλει να εξουσιάζει και να ελέγχει τα πάντα. Ένας λαός που κοιμάται όρθιος  κουμαντάρεται  καλύτερα, τον βολεύει  περισσότερο από  έναν έξυπνο λαό που  θέλει να ονειρεύεται, που προσπαθεί  για την πραγμάτωση των ονείρων του  και όταν τα εμποδίζουν εκείνος ξέρει  να αντιστέκεται. Η  αχόρταγη δίψα του  μεγάλου δικτάτορα  για περισσότερη  εξουσία τρέφει την  ανικανοποίητη ματαιοδοξία  του. 
«Μην  ονειρεύεσαι, Χαρά. Κάνε κι εσύ αυτό που  κάνουν όλοι, πάψε να αντιστέκεσαι!».
    Αλλά  εγώ πιανόμουν  γερά απ’ τα φτερά  των ονείρων μου  και ταξίδευα μαζί τους στον ουρανό, μέσα σε απόλυτη αρμονία. Πετούσα ευτυχισμένη  μέσα στα σύννεφα. Με συγκινούσε πάντα  τόσο πολύ, η ελευθερία  που νιώθει το πουλί  όταν πετάει. Με εξιτάριζε  αυτή η αίσθηση  της ελευθερίας, αυτή η ενέργεια που  απελευθερώνουν οι φτερούγες, σε κάθε τους άνοιγμα. Περισσότερο ακόμη, όταν συνειδητοποίησα  ότι στην πτήση  αυτή δεν ήμουν  μόνη. Δεν ήμουν  η μοναδική που  δραπέτευε απ’  όλη αυτή την ανιαρή και μίζερη πραγματικότητα. Πολλοί ήταν εκείνοι που αφήνονταν να τους παρασύρει η ορμή των εφηβικών τους ονείρων και ταξίδευαν πιασμένοι από τις φτερούγες τους, ακριβώς όπως κι εγώ.
    Ο μεγάλος δικτάτορας του κόσμου αισθάνθηκε φθόνο για την  ικανότητα μας  να δραπετεύουμε, να ονειρευόμαστε και  να πετάμε στα ουράνια, εκεί όπου εκείνος  δεν είχε καμία  εξουσία. Ένιωσε μοναξιά  μέσα στην τόση μιζέρια  του, ζήλια τον  κυρίευσε και μεθυσμένος από την εξουσία  όλου του κόσμου, θέλησε να μας εκδικηθεί.
    «Θα τους τα κόψω τα φτερά, να μη πετάνε!» αναφώνησε  οργισμένος. «Θα τους στήσω παγίδα για  να τους πιάσω και  θα τους φυλακίσω για  πάντα στο κλουβί, να μη πετάνε. Πρέπει να βρω μια έξυπνη και όμορφη παγίδα, αλλιώς δεν θα έχω  καμία ελπίδα να τους συλλάβω. Αν και πανέξυπνοι εγώ κάτι θα σκαρφιστώ. Η παγίδα πρέπει να είναι τόσο όμορφη, να μοιάζει με όνειρο, με παραμύθι» σκέφτηκε ο πανούργος δικτάτορας.
      Έτσι κι έγινε.  Η παγίδα δεν  άργησε να στηθεί  και τα έξυπνα  πουλιά πιάστηκαν  από τη μύτη   
http://enomenoiblogers.blogspot.com

3 σχόλια:


Χαρά Αυγερινού είπε...
O "Άνεμος" προσέγγισε το συγκεκριμένο απόσπασμα από μια άλλη σκοπιά, δίνοντάς του παράλληλα και μια άλλη διάσταση, την οποία εγώ όταν έγραφα το βιβλίο, ειλικρινά δεν την είχα φανταστεί!!!!
Ανώνυμος είπε...
Αρνήθηκα να υποταχθώ. Ύψωσα τα δικά μου τείχη άρνησης μιας πραγματικότητας, που δεν μου ταίριαζε (σε ποιον ταιριάζει άλλωστε;) και δημιούργησα το δικό μου μικρόκοσμο για να κατοικήσω μέσα του. Θέσπισα τους δικούς μου κανόνες και αυτοεξορίστηκα.
marianaonice είπε...
Δε θα μπορούσα ποτέ να συμβιβαστώ με μια κοινωνία που αρκείται να ξυπνάει, να δουλεύει, να κοιμάται, να γερνάει και να πεθαίνει. Έτσι, δε θα μπορούσα ποτέ να γίνω το στρατιωτάκι που ακολουθεί πιστά τους κανόνες. Μοιραία θα γινόμουν παραβάτης. Πολύ όμορφο πραγματικά φαίνεται το βιβλίο αυτό από το απόσπασμα που παρέθεσες Άνεμε! Εύγε στη Χαρά!!

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fzeidoron.blogspot.com%2F2011%2F04%2Fblog-post_19.html&h=4c81eΤρίτη, 19 Απριλίου 2011 

zeidoron.blogspot.com

Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου

ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ
 ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 
 384 σελίδες - Τιμή: 17 ευρώ 


Είναι έτοιμο και κυκλοφορεί το καταπληκτικό βιβλίο της διαδικτυακής μας φίλης Χαράς Αυγερινού ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ από τις εκδόσεις PS.Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που είναι βέβαιο ότι θα σας συγκλονίσει και πιθανότατα να σας κάνει να αναθεωρήσετε τη φιλοσοφία σας για τη ζωή.Το θέμα που πραγματεύεται αποτελεί μάστιγα για την Ελληνική κοινωνία και βαρύ φορτίο για πάρα πολλές οικογένειες.Μια αληθινή ιστορία, σοκαριστική, ωμή κι ελπιδοφόρα. Μια αχτίδα φωτός μέσα από το απόλυτο σκοτάδι. Ενα μήνυμα ζωής, όταν ο θάνατος σου κλείνει το μάτι.


Ασυμβίβαστη,γεμάτη όνειρα η Χαρά,η νεαρή ηρωίδα του βιβλίου,ψάχνει τον τρόπο να ανανεώνει συνεχώς τις συγκινήσεις που της προσφέρει η ζωή.Δε θα αργήσει να απογειωθεί στα ονειρικά μονοπάτια των ναρκωτικών.Οταν όμως η πτήση τελειώνει,η πτώση είναι αναπόφευκτη.
Περιθώριο,φυλακή,ψυχιατρείο.Μια κατάδυση μέχρι τα όρια του θανάτου.
Εκεί που όλα μηδενίζονται.Τελειώνουν ή ξεκινούν με νέα ώθηση προς τη ζωή.


"Ολα τα όνειρά μου είχαν τυλιχτεί από ένα σύννεφο χρυσόσκονης. Η ζωή μου… Ποια ζωή; Δεν υπήρξε ποτέ ζωή!" εξομολογείται η συγγραφέας του βιβλίου.
Αξίζει να αναφέρουμε τι είπαν για τη συγγραφέα και το βιβλίο της τρεις διακεκριμένοι συμπολίτες μας.


Γιώτα Μυρτσιώτη, Δημοσιογράφος:"Η Χαρά Αυγερινού υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρά τη διαπόμπευση της από τα Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική απόφαση, βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει τα ναρκωτικά και την κοινωνική απαξίωση. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ, όπου και εργάζεται ως θεραπεύτρια –μοναδική περίπτωση ως πρώην μέλος του–, προσφέροντας στήριξη σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα".


Βασίλης Βασιλικός, Συγγραφέας:«Το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία ενός μυθιστορηματικού έργου που συναρπάζει, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο όλα τα επινοημένα θα σας φανούν ψεύτικα».


Ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης: καταλήγει στην εισαγωγή του στο βιβλίο της Χαράς Αυγερινού :«Το “Πνοή Ζωής με Άρωμα Θανάτου” είναι μια αληθινή ιστορία, που αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος των ναρκωτικών, χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής»


Και άλλη μια φράση της ίδιας της Χαράς Αυγερινού:"H ζωή είναι σαν ένα πολύτιμο νόμισμα! Μπορείς να το ξοδέψεις όπως θες! Όμως, τι κρίμα! Μπορείς να το ξοδέψεις μονάχα μια φορά!!!"


Εμείς της ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο της και επειδή σήμερα συμβαίνει να έχει και τα γενέθλιά της της ευχόμαστε να τα εκατοστήσει,να έχει την υγειά της και να συνεχίσει να βοηθάει με όλες της τις δυνάμεις τους νέους ανθρώπους να απαλλαγούν από το βάσανο των ναρκωτικών!

Το αγαπημένο της τραγούδι αφιερωμένο με όλη μας την αγάπη

1 σχόλια:


ΧΑΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ είπε...
Με κατασυγκινήσατε!!! χίλια ευχαριστώ για όλα!!! για το καταπληκτικό αφιέρωμα στο βιβλίο μου και τα όμορφα λόγια σας για μένα, για τις θερμές ευχές σας, αλλά και το μουσικό αφιέρωμα....Σιγά μην κλάψω.... Σημαίνουν πολλά για μένα, ανταποδίδω τις καλύτερες ευχές μου για " Καλό Πάσχα" και "Καλή Ανάσταση" σε όλους!!!


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ από greekbooks.gr


 • 11/04/2011
  Πελη

  ειναι φανταστικο βιβλιο το εχω διαβασει απειρες φορες...
 • 31/01/2011
  ΤΣΟΥΚΗΣ

  ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΒΙΒΛΙΟ... ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ.. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ...
 • 08/12/2010
  ΜΑΡΘΑ

  ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!! Ο ΛΟΓΟΣ< Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ< Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Η ΗΡΩΙΔΑ. ΣΙΓΟΥΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!
 • 14/10/2009
  angel

  παρα πολυ καλο! περα απο την προσωπικη προσπαθεια η ηρωιδα ειναι τυχερη γιατι εχει μια οικογενεια που την αγαπα και την στηριζει σε καθε της πρασπαθεια...γιατι η οικογενεια ειναι το Α και το Ω στην ζωη του καθε ανθρωπου...φυσικα και αξιζει να το διαβασεις!
 • 17/09/2008
  ΜΑΓΔΑ

  Ακόμη κι αν δεν έχεις καμιά σχέση με τα ναρκωτικά, σίγουρα θα βρεις κοινά σημεία που θα σε αγγίξουν. Βλέπεις δικά σου κομμάτια. Έχει ψυχολογικό ενδιαφέρον! Είναι ένα βιβλίο που σε προβληματίζει. μπράβο στη Χαρά Αυγερινού!!!Διαβάστε το, αξίζει τον κόπο.
 • 16/09/2008
  ΛΙΑ

  Αυτό το βιβλίο έχει πολλά θετικά μηνύματα, διαβάζεται άνετα, ενδιαφέρουσα ιστορία, δεν το βαριέσαι, έχει και ψυχολογικό ενδιαφέρον. Είχα χρόνια να με αγγίξει τόσο πολύ ένα βιβλίο, σε πολλά σημεία δάκρυσα, έκλαψα. Ιδιαίτερα συγκινητικό βιβλίο! Ειδικά το τελευταίο κεφάλαιο, που αναφέρεται στη μητέρα της. Αξίζει να το διαβάσετε.
 • 16/09/2008
  ΜΑΡΙΑ

  Μου άρεσε ο τρόπος που περιγράφει τα γεγονότα. Εισάγει τον αναγνώστη στη σκηνή που περιγράφει! Είναι τόσο δραματοποιημένο, θα μπορούσε άνετα να γίνει σήριαλ ή ταινία! Έχεις αγωνία να μάθεις τι έγινε παρακάτω. Στο τέλος, σου μένει μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας, αυτή η ελπίδα ότι κι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις!!!
 • 15/09/2008
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ

  Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καλύτερο βιβλίο από αυτό, με τη συγκεκριμένη θεματολογία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι καταπληκτικό βιβλίο. Πολύ ενδιαφέρουσα η ιστορία της!( αν και αληθινή). Έχει όλα τα στοιχεία ενός μυθιστορήματος: χαρακτήρες ολοκληρωμένοι, τέλεια περιγραφή, εισάγει τον αναγνώστη στη σκηνή που περιγράφει, θαυμάσια πλοκή και αφηγηματική τεχνική, σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος (το διάβασα σε ένα βράδυ). Εξαιρετικός τρόπος γραφής. Μπράβο στη Χαρά Αυγερινού! Θα ήθελα να τη γνωρίσω.
 • 03/09/2008
  ΝΑΤΑΣΑ

  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ!!!
 • 02/09/2008
  ΑΝΝΑ

  Eπιτέλους ένα βιβλίο που παρεκκλίνει από τους κανόνες που επιβάλλει η εμπορευματοποιημένη εποχή μας. Ενώ οι άλλοι συγγραφείς υποκύπτουν στην τάση της εποχής και επιδίδονται στη συγγραφή ανούσιων, φτηνών αισθηματικών ιστοριών, τύπου Άρλεκιν, η Χαρά Αυγερινού μας συγκλονίζει με ένα βιβλίο, που αγγίζει το θέμα των Ναρκωτικών, ένα θέμα, που κανείς δεν θέλει να αγγίξει, γιατί δεν πουλάει. Το βιβλίο αξιζει να το διαβάσετε, Είναι φανταστικο!!!

 • Συμφωνω με τη Βάσω. Αξίζει να το διαβάσουν όλοι! και πρώτα απ όλους οι γονείς, οι έφηβοι , οι εκπαιδευτικοί, ειδικοί κλπ. γενικά είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο με πολλά θετικά μηνύματα, που θα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες.
 • 06/08/2008
  ΒΑΣΩ

  Αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσουν όλοι!:για να πάρουν λίγο από τη θετική ενέργεια της Χαράς και δύναμη για τα δύσκολα!!!
 • 03/08/2008
  katerina
  Η ηρωίδα και η συγγραφέας είναι μεγαλείο ψυχής!!!!!!! Το δε βιβλίο αριστούργημα!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!
 • 01/08/2008
  ΜΙΧΑΗΛ

  ΜΕ ΚΑΘΗΛΩΣΕ!!!!!!! ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
 • 31/07/2008
  ΜΑΡΙΑ

  Όπως αναφέρει ο γνωστός καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης στην εισαγωγή του βιβλίου: " το βιβλίο της Χαράς Αυγερινού είναι μια αληθινή ιστορία, που αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος των ναρκωτικών, χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά!" Συνεπώς το βιβλίο δεν κινδυνεύει από εμπάθειες και κακόβουλες κριτικές! Αξίζει να το διαβάσετε!
 • 31/07/2008
  NΙΚΟΣ

  Πάλι καλά που σου άρεσε το εξώφυλλο!(gb) Η εμπαθειά σου δεν σου επέτρεψε να προχωρήσεις και στο περιεχόμενο! Αν το είχες κάνει, σίγουρα, θα είχες διαφορετική άποψη, γιατί το βιβλίο είναι καταπληκτικό! Η εμπάθειά σου δεν κρύβεται πίσω από την ανωνυμία. Αυτοί που φωτογραφίζονται και θίγονται στο βιβλίο, δεν θίγονται από τη γραφόμενη αλήθεια της, αλλά από τις πράξεις τους!

 • 25/04/2007
  SOFIA

  ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ! ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
   ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

  Επιστροφή 
  Επιστροφή στη ζωή ύστερα από 17 χρόνια

  Αχτίδα φωτός από τον ζοφερό κόσμο των ναρκωτικών εκπέμπει
   μια γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη. Η Χαρά Αυγερινού, 
  βουτηγμένη στις θανατηφόρες ουσίες από την εφηβική ηλικία, όταν
   ο θάνατος της έκλεισε το μάτι, μάζεψε τα συντρίμμια της για να
   ξαναβρεί τη ζωή. Την περιπετειώδη 17χρονη πορεία της ως πρώην
   χρήστριας ηρωίνης και κοκαΐνης περιγράφει στο βιβλίο της 
  «Πνοή ζωής με άρωμα θανάτου», που κυκλοφόρησε από εκδόσεις
   post skript .
  Η ιστορία της αποτελεί ελπίδα για χιλιάδες χρήστες ναρκωτικών 
  που αναζητούν διέξοδο. Η συγγραφέας είναι μια από τις πρώτες
   γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση 
  ναρκωτικών ουσιών και, παρά τη διαπόμπευσή της από τα
   ΜΜΕ για παραδειγματισμό με δικαστική απόφαση, βρήκε το κουράγιο
   να ξεπεράσει ναρκωτικά και κοινωνική απαξίωση. Ολοκλήρωσε με 
  επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του
   ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης, όπου εδώ και δύο χρόνια εργάζεται ως 
  θεραπεύτρια –η μοναδική πρώην μέλος του–, παρέχοντας στήριξη 
  σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα.
  «Ούτε που μπορούσα να φανταστώ πού θα με οδηγούσε αυτή η
   εξάρτηση (σωματική και ψυχική). 
  Ολα τα όνειρά μου είχαν τυλιχθεί με ένα σύννεφο χρυσόσκονης. 
  Η ζωή μου… Ποια ζωή; Δεν υπήρξε ποτέ ζωή!» διηγείται σήμερα.
   Περιθώριο, φυλακή, ψυχιατρείο, νοσοκομεία... Στην αρχή το χασίς,
   έπειτα τα σκληρά ναρκωτικά, συμμετοχή σε πώληση και εισαγωγή
   (χιλιάδες χάπια μεθαδόνης) από το Αμστερνταμ για μια 
  προσοδοφόρα επιχείρηση, που θα τους απομάκρυνε από τον 
  κόσμο των ναρκωτικών. «Ομως το κέρδος μας απ’ αυτό ήταν τέσσερα γραμμάρια για τον καθένα ημερησίως!».

  Το καθημερινό ρίσκο στις συναλλαγές έγινε ανυπόφορο. 
  Οι προσπάθειες να σταματήσουν (με τον σύζυγό της) τα ναρκωτικά
   έπεφταν στο κενό. «Το εμπόριο που βλέπαμε ως προσωρινή
   λύση των οικονομικών μας προβλημάτων ήταν το προπύργιο για τη
   χρήση μας». Κι ο φαύλος κύκλος δεν είχε τελειωμό. «Για να 
  σταματήσουμε την κοκαΐνη πίναμε ηρωίνη και για να σταματήσουμε 
  την ηρωίνη το γυρίζαμε πάλι στην κοκαΐνη». Οι προσπάθειες για 
  απεξάρτηση «σε ιδιωτικές κλινικές, σε διάφορα προγράμματα, 
  όλες είχαν αποτύχει».
  Το πρόγραμμα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ που μόλις είχε ξεκινήσει 
  (το 1996) ήρθε «ως μάννα εξ ουρανού!». Παρά τα λάθη και τις 
  παραλείψεις του σ’ εκείνο το πειραματικό στάδιο, δεν έπαυε 
  να είναι το πιο ελπιδοφόρο πρόγραμμα για θεωρούμενους 
  ανίατους χρήστες. «Μια αποβολή από το πρόγραμμα 
  ισοδυναμούσε με το πέταμα πάλι στην πιάτσα». 


  Η Χαρά Αυγερινού όμως δεν υποτροπίασε. Επιασε τη ζωή 
  από τα χέρια, στάθηκε στα πόδια της από μια σπάνια ασθένεια 
  που λίγο έλειψε να την καθηλώσει σε αναπηρικό καρότσι και 
  με το βιβλίο της επιχείρησε, όπως λέει, να ανοίξει μια χαραμάδα 
  στο σκοτάδι της άγνοιας, να χαμηλώσει τα υψηλά τείχη της 
  αδιαφορίας, της καχυποψίας, να αγγίξει ψυχές με τον λόγο της
  . «Μα, αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν καταφέρω, πάλι κερδισμένη είμαι.
   Γιατί μπορώ κάθε ξημέρωμα να κοιτάζω κατάματα τον ήλιο.
   Γιατί μπορώ να δαμάζω τους φόβους μου κάνοντας όνειρα,
   γιατί υπάρχω ακόμη και ζω!»  Γιώτα Μυρτσιώτη  Πνοή Ζωής με άρωμα ΘανάτουPDFΕκτύπωσηE-mail
  Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 00:26
  «Όλα τα όνειρά μου είχαν τυλιχτεί από ένα σύννεφο χρυσόσκονης. Η ζωή μου… Ποια ζωή; Δεν υπήρξε ποτέ ζωή!»εξομολογείται η συγγραφέας  του βιβλίου.
  Μια αληθινή ιστορία, σοκαριστική, ωμή κι ελπιδοφόρα. Μια αχτίδα φωτός μέσα από το απόλυτο σκοτάδι. Ένα μήνυμα ζωής, όταν ο θάνατος σου κλείνει το μάτι.
  «Το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία ενός μυθιστορηματικού έργου που συναρπάζει, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αληθινή ιστορία. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο όλα τα επινοημένα θα σας φανούν ψεύτικα».

  Βασίλης Βασιλικός, Συγγραφέας 

  «Μια αληθινή ιστορία που αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής».

  Γιάννης Πανούσης,  Καθηγητής Εγκληματολογίας

  Η Χαρά Αυγερινού υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρά τη διαπόμπευση της από τα Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική απόφαση, βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει τα ναρκωτικά και την κοινωνική απαξίωση. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ, όπου και εργάζεται ως θεραπεύτρια –μοναδική περίπτωση ως πρώην μέλος του–, προσφέροντας στήριξη σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα.

  Γιώτα Μυρτσιώτη, Δημοσιογράφος


  Απόσπασμα από τον επίλογο του βιβλίου

  Αν κατάφερα να ανοίξω μια χαραμάδα στο σκοτάδι, να παραμερίσω έστω ελάχιστα το μαύρο πέπλο της άγνοιάς σας για το πώς νιώθουμε, κερδισμένη είμαι!
  Αν άγγιξα την ψυχή σας, με το λόγο που με δυσκολία και πόνο κατάφερα να αρθρώσω, διπλά κερδισμένη είμαι!
  Μα κι αν τίποτα απ όλα αυτά δεν κατάφερα, πάλι κερδισμένη είμαι!
  Γιατί μπορώ κάθε ξημέρωμα να κοιτάζω κατάματα τον ήλιο! Γιατί μπορώ  να βλέπω το φεγγάρι, μπορώ να αγγίζω τα βράδια  τα αστέρια! Γιατί μπορώ να δαμάζω τους φόβους μου κάνοντας όνειρα, γιατί υπάρχω ακόμη και ζω!
  Χαρά Αυγερινού

  Η Χαρά είναι blogger και μπορείτε να τη συναντήσετε ΕΔΩ
   
  Διαφήμιση