Χαρά Αυγερινού

Χαρά Αυγερινού
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗ ΦΩΤΟ
"Αν κατάφερα να ανοίξω μια χαραμάδα στο σκοτάδι, να παραμερίσω έστω ελάχιστα το μαύρο πέπλο της άγνοιάς σας για το πώς νιώθουμε, κερδισμένη είμαι! Αν κατάφερα να χαμηλώσουν κάπως τα υψηλά τείχη της αδιαφορίας, της καχυποψίας και της δυσπιστίας που ορθώνονται απέναντί μας, πάλι κερδισμένη είμαι! Αν άγγιξα την ψυχή σας, με το λόγο που με δυσκολία και πόνο κατάφερα να αρθρώσω, διπλά κερδισμένη είμαι! «Μα, αν τίποτα απ’ όλα αυτά δεν καταφέρω, πάλι κερδισμένη είμαι. Γιατί μπορώ κάθε ξημέρωμα να κοιτάζω κατάματα τον ήλιο. Γιατί μπορώ να δαμάζω τους φόβους μου κάνοντας όνειρα, γιατί υπάρχω ακόμη και ζω!» Χαρά Αυγερινού

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ


ΧΑΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ - ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
 
ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΧΑΡΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ - ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ -
 ΕΚΔΟΣΕΙΣ POST-SCRIPT    (PS) - Ζωναρά 14, Αθήνα, τκ 11472, τηλ. 2130032633, ekdoseisps@yahoo.com, tmalliaris@gmail.com  
Το βιβλίο μου μπορείτε να το βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση και σχεδόν στα περισσότερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ( greekbooks.gr,  thebookstore.gr, lifestylebooks.gr)κλπ καθώς και στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία, Πολιτεία, Ελευθερουδάκης, Ιανός  (Αθήνα) και Πρωτοπορία (Θεσσαλονίκη), επίσης μπορείτε να το παραγγείλετε από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο να σας το φέρει.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ   
ΖΗΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ 2011
ΕΚΔΟΣΕΙΣ PS
 

«Το βιβλίο έχει όλα τα στοιχεία ενός μυθιστορηματικού έργου που συναρπάζει, με τη διαφορά ότι πρόκειται για αληθινή ιστορίαΑν διαβάσετε αυτό το βιβλίο όλα τα επινοημένα θα σας φανούν ψεύτικα».
Βασίλης Βασιλικός, Συγγραφέας

«Μια αληθινή ιστορία που αγγίζει όλες τις πτυχές του προβλήματος χωρίς να τις πληγώνει για δεύτερη φορά. Ένα νέο ξεκίνημα με άρωμα ζωής». 

 Γιάννης Πανούσης,  Καθηγητής Εγκληματολογίας

Η Χαρά Αυγερινού υπήρξε μια από τις πρώτες γυναίκες στην Ελλάδα που φυλακίστηκε για κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρά τη διαπόμπευση της από τα Μ.Μ.Ε. για παραδειγματισμό, με δικαστική απόφαση, βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει τα ναρκωτικά και την κοινωνική απαξίωση. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρόγραμμα υποκατάστασης με μεθαδόνη του ΟΚΑΝΑ, όπου και εργάζεται ως θεραπεύτρια –μοναδική περίπτωση ως πρώην μέλος του–, προσφέροντας στήριξη σε νέους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη μάστιγα.  

Γιώτα Μυρτσιώτη, Δημοσιογράφος

Απόσπασμα από τον επίλογο του βιβλίου




Αν κατάφερα να ανοίξω μια χαραμάδα στο σκοτάδι, να παραμερίσω έστω ελάχιστα το μαύρο πέπλο της άγνοιάς σας για το πώς νιώθουμε, κερδισμένη είμαι!
Αν άγγιξα την ψυχή σας, με το λόγο που με δυσκολία και πόνο κατάφερα να αρθρώσω, διπλά κερδισμένη είμαι!
Μα κι αν τίποτα απ όλα αυτά δεν κατάφερα, πάλι κερδισμένη είμαι!
Γιατί μπορώ κάθε ξημέρωμα να κοιτάζω κατάματα τον ήλιο! Γιατί μπορώ  να βλέπω το φεγγάρι, μπορώ να αγγίζω τα βράδια  τα αστέρια! Γιατί μπορώ να δαμάζω τους φόβους μου κάνοντας όνειρα, γιατί υπάρχω ακόμη και ζω!
Χαρά Αυγερινού


ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ  TOY ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ VIDEO

«Όλα τα όνειρά μου είχαν τυλιχτεί από ένα σύννεφο χρυσόσκονης. Η ζωή μου… Ποια ζωή; Δεν υπήρξε ποτέ ζωή! Όλα ένα μεγάλο παραμύθι! Ένα ατέλειωτο παραμύθι στην κυκλική πλοκή του εγώ. Ένας Τάνταλος καταδικασμένος να σηκώνει το τίποτα που ζούσε ξανά και ξανά ή μήπως ένα ξεχασμένο κοριτσάκι σε Λούνα Παρκ, καταδικασμένο να κάνει αδιάκοπα το γύρο του θανάτου, διαγράφοντας κύκλους, άλλοτε μικρούς κι άλλοτε μεγάλους!» εξομολογείται η συγγραφέας  του βιβλίου. 
Μια αληθινή ιστορία, σοκαριστική, ωμή κι ελπιδοφόρα. Μια αχτίδα φωτός μέσα από το απόλυτο σκοτάδι. Ένα μήνυμα ζωής, όταν ο θάνατος σου κλείνει το μάτι.
Αφιερώνω αυτό το βιβλίο στην οικογένειά μου, για όλα όσα έκανε για μένα και ειδικότερα στον πατέρα μου για την αυτοθυσία του! Αυτός είναι η πηγή της δύναμής μου!

10 σχόλια:

  1. ειλικρινά επειδή έχω διαβάσει το βιβλίο δίνει ψυχική δύναμη και σε μας
    χρόνια σου πολλά χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ "Άνεμε" για τις ευχές.
    Με τέτοιους φίλους ειλικρινά δεν φοβάμαι τίποτα....εκτός απ'το Θεό και τη συνείδησή μου...γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, να φτάσουμε πιο κοντά στην αλήθεια, πιο κοντά στο ΦΩΣ!!! "Καλή Ανάσταση" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμήθηκα ως είχα γράψει για σένα!

    http://sofi-k.blogspot.com/2006/12/blog-post_18.html

    Εύχομαι να είσαι πάντα έτσι δυνατή και να αντλούμε από σένα δύναμη και αισιοδοξία! Φιλιά πολλά Χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήσουν η πρώτη.... που έγραψε για μένα!!!και πάντα πρώτη θα είσαι!!! Εγώ θυμάμαι όμως κι εκείνα τα τσίπουρα... στη Σαλονίκη... επιβάλλεται μια ... επανάληψη...
    Χριστός Ανέστη, πολλά φιλιά Sofi μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ και σε σας εύχομαι κάθε επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια αληθινή ιστορία, σοκαριστική, ωμή κι ελπιδοφόρα. Μια αχτίδα φωτός μέσα από το απόλυτο σκοτάδι. Ένα μήνυμα ζωής, όταν ο θάνατος σου κλείνει το μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαρά εγώ σε ευχαριστώ για την συνέντευξη, γιατί μετά απο πολύ πόνο προσωπικό σου, στέλνεις ενα μήνυμα στην νεολαία
    αυτή είναι η ικανοποίηση μου
    τα λόγια είναι περιττά
    απλά να διαβάσουμε το βιβλίο σου,να πάρουμε μαθήματα ψυχικής δύναμης ειδικά σήμερα στα δύσκολα χρόνια, μήνυμα ζωής και όπως είπες μια αχνάδα φωτός μέσα στο σκοτάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλη χρονια καλες Αναρτησεις http://www.kinitronews.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή